TV shows I'm currently watching

8 comments


It's been some time since I updated my tv show list and recently, especially since this bad weather started, I've been watching them more than before. Some of my favorites released new seasons (Sherlock - finally, Supernatural etc) and some new shows came to my attention. Here is a short preview of all of them, so hopefully you'll find something for yourself!

Prošlo je neko vrijeme otkad sam pisala o serijama koje trenutno gledam, a i na FB stranici ste izrazili najveći interes upravo za ovaj post pa sam ga odlučila danas objaviti. Neke moje najdraže serije konačno su pustile nove sezone (Sherlock, Supernatural), ali otkrila sam i neke nove koji su me pozitivno iznenadili. Ovdje donosim kratak pregled svih, a voljela bih čuti i vaše preporuke!

1. BLACK MIRRORThis is my absolute favorite show as of this year, I think that alongside Hannibal it might be my all time favorite. Black mirror is a series in which each episode stands for itself, like a short film, and each episode delivers a different dark aspect of modern technology, whether it's social media addiction or overall alienation, it's always edgy and extremely dark. Some of my friends commented that Black Mirror was too depressing for them because of its extreme realism, but I personally loved it, it's unique, will definitely make you think and question your life. Screenwriters did an amazing job, each episode is creative in its own way and leaves you wanting more. Can't wait for next season :)

Najbolja serija koju sam gledala u ovoj godini, a vjerojatno može ući i na popis najdražih serija općenito. Black Mirror pokazuje tamnu stranu tehnološkog napretka, bilo da se radilo o opsesivnom marketingu ili ovisnosti o društvenim mrežama, svaka epizoda je dosta mračna i izazovna. Neki prijatelji su mi se požalili da im je serija malo predepresivna za gledanje, no iako je istina da je zaista teška, meni je kvaliteta ipak na dosta velikoj razini da sam ju nastavila gledati s užitkom. Scenaristi su odradili odličan posao, svaka epizoda je posebna i natjerat će vas na promišljanje. Jedva čekam iduću sezonu. :) 

2. SCORPIONI stumbled upon Scorpion completely accidentally, but I loved it. A series that focuses on four geniuses solving world threats while working for the Homeland security. It's often funny, sometimes hilarious, the cases they're solving are different from episode to episode but what I liked the most is the choice of actors - they work together perfectly and although Scorpion isn't a major quality series like aforementioned Black Mirror, it's still super fun to watch when you just want to relax. You might like it if you're a fan of Criminal Minds ;)

Škorpion je serija na koju sam slučajno naletjela i nisam ništa od nje očekivala, a na kraju mi se baš jako svidjela. U njoj četiri genijalca, svaki za jedno područje, rješavaju slučajeve koje im zadaje Domovinska sigurnost. Često se nađu u komičnim situacijama, ali i onima opasnim za život, tako da ne manjka akcije ni zabave. Ono što me najviše osvojilo su likovi, odlično si pašu kao tim, lako se za njih vezati i to je ono što me najviše tjera dalje gledati. Kvaliteta nije jednaka kao kod gore spomenutog Black Mirrora, ali je super za opustiti se nakon napornog dana. Ako volite Zločinačke umove, mislim da bi vam se mogla svidjeti i ekipa iz Škorpiona :) 


3. SHERLOCK BBC - SEASON 4Sherlock -finally- released a new season and after all this waiting I was left...immensely dissapointed. The new Sherlock is nothing like the old one, I have a feeling like they wanted to change so much that they forgot everything that was good about previous seasons. I used to love Sherlock, it was my number one series, but this season has been a total let down, apart from the last episode which was somehow special and alright I guess. Give it a try but don't expect too much.

Moj dragi, omiljeni Sherlock mi je priredio divno iznenađenje u četvrtoj sezoni koja me toliko razočarala da sam maltene razbila ekran nakon prve epizode. Doslovno su odustali od svega što ih je prije činilo odličnom serijom i krenuli u meni vrlo zbunjujućem smjeru. Izuzev zadnje epizode koja je dosta kvalitetna, prve dvije su takve da sam jedva čekala da završe. Nadam se da će vama ipak dojmovi biti bolji, ali bojim se da je Sherlocku kakvom znamo došao kraj. 

4. MASTER OF NONEI was looking for a new comedy series and found this show. You'll know it's good when you hear that the main star is Aziz Ansari, a brilliant comedian and a famous Parks & Recreation actor. This is a really weird show that follows his life so it's not a pure comedy, also has some drama elements, but it's all very light and easy to watch. I personally enjoyed it, and you might consider giving it a go if you're into more intelligent comedies. 

Tražeći nove komedije koje bih mogla gledati, na Netflixu sam naletjela na Master of None. Glavni glumac i zvijezda serije je Aziz Ansari, odlični komičar i lik kojeg svi znate iz Parks i Recreationa. Master of None je dosta čudna serija koja prati život mladog indijskog glumca u New Yorku. Pomalo je biografska, ima elemente komedije, ali i drame, meni je odlično sjela, a mislim da će se svidjeti svima koji vole malo inteligentniji humor. 


What tv shows are you currently watching? Which ones would you recommend?

post signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 comments:

 1. Ja volim 3 serije i poprilicno su poznate. Pretty Little liars, Scream i Vampire Diaries. Stim da bih izdvojila prve dvije jer su fenomenalne. Vampire Diaries manje vise. Ove nisam gledala.

  Charming Coco

  ReplyDelete
  Replies
  1. Scream je odličan, zaboravila sam ga navesti :) probaj i Scream Queens, parodija na Vrisak, tri blesave plavuše, meni je super, horor komedija :D

   Delete
 2. Baš sam u potrazi za nekim novim serijama, pošto sam svoje već sve pregledala :D definitivno ću uzeti neke od ovih u obzir :)

  ReplyDelete
 3. Preporučam Devious maids i How to get away with a murderer! Mislim da će se i neka od tvojih serija uskoro počet gledati! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. How to Get Away With Murder gledam isto :) ali bio bi prevelik popis da sam sve stavila. Probaj ako ti se to sviđa i Scream, odlična serija! Hvala ti na preporukama :)

   Delete
 4. Obožavam serije, no to već znaš :D Black Mirror je najbolja ikad <3 Na Scorpion sam naletila na TVu, no nikad je nisam baš ono gledala, ali mi je jako slična kao The Blacklist koju volim pa je planiram pogledati :) Trenutno gledam Mr. Robot koja mi je iznenađujuće dobra pa preporučam :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mr. Robota sam odgledala već :D ali Blacklist nisam, a čujem od svih pohvale pa ću baciti oko na nju i na ovu novu Noćni menadžer miniseriju :)

   Delete

Thank you for your comment, visit me again soon! ❤